sport
0

Pojačane mjere sigurnosti za utakmicu BiH - Grčka

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je povodom utakmice između reprezentacija BiH i Grčke u srijedu u 20.15 sati saopćilo da će zajedno s organizatorom utakmice preduzeti pojačane mjere kako bi se utakmica odigrala u sigurnim uvjetima i kako bi bilo spriječeno ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti.

MUP ZDK-a je pozvao građane Zenice, navijače i sve one koji žele dobro reprezentaciji, da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu s planiranim aktivnostima povodom utakmice.

"Protiv svih koji ne budu postupali prema planiranim mjerama službenici policije će postupiti u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu", navodi se u saopćenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Na ulazima u stadion vršit će se detaljan pregled svih osoba radi sprečavanja unošenja predmeta koji mogu ugroziti odigravanje utakmice, kao i ličnu sigurnost posjetilaca.

"Prekršajem će se smatrati i unošenje ili isticanje transparenata ili drugih predmeta s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojim se vrijeđaju nacionalna, vjerska, rasna i moralna osjećanja građana ili potiču mržnja i nasilje, zatim pjevanje pjesama ili uzvikivanje poruka ili na drugi način vrijeđanje vjerskih, nacionalnih, rasnih i moralnih osjećanja građana koje potiču na mržnju i nasilje", navodi se u saopćenju.

Nogometni savez BiH zabranio je ulazak na stadion djeci mlađoj od sedam godina, dok će djeca starija od sedam godina na utakmicu moći ući samo s kupljenom ulaznicom.