75 posto radova završeno
0

Pogledajte kako se London priprema za Olimpijadu 2012.

Sarajevo-x.com
Olimpijski stadion
London se uveliko priprema za Ljetne Olimpijske igre 2012. godine. Iako je ostalo još dosta vremena, gotovo 75 posto radova u Olimpijskom parku je završeno.

Za najveći međunarodni sportski događaj, koji će se po treći put održati u Londonu, traju opsežne pripreme. Svakodnevno se izvode radovi na brojnim sportskim arenama, centru za vodene sportove, sportskom selu…

Radovi na Olimpijski stadion, koji će biti centar igara, uskoro će biti u potpunosti završen. Sjedišta su već postavljena i sudeći prema fotografiji napravljenoj iz aviona, bit će to zaista jedan od najmodernijih stadiona na svijetu.

Radovi neprekidno traju i u sportskom selu u kojem će biti smješteno preko 10.500 sportista.

"Došli smo do najtežeg dijela za gradnju i jako smo zauzeti. Tri četvrtine projekta izgradnje bi trebalo biti završeno do 2011. godine", kazao je za Daily Mail John Armitt, član organizacionog odbora.

Svi objekti koji su trenutno u izgradnji ostat će u naslijeđu Britancima, zbog čega se radnici trude da grade ekološki prihvatljive objekte.

"Istočni London se potpuno promijenio. Tu se sada nalaze nove zajednice, kuće, sportski objekti koji će biti korišteni godinama kasnije", kazao je Sebastian Coe predsjednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012.