Boks
17

VIDEO / Pogledajte kako je Haris Čaušević nokautirao Mađara Danka

Piše: Edin Isanović
Austrijanac bh. porijekla Haris Čaušević u subotu je, u okviru 15. inetrnacionalne bokserske gale, koja je održana u austrijskom Steyru, savladao Mađara Tamasa Danka. On je svog suparnika nokautirao u drugoj rundi i na taj način uljepšao noć svim Austrijancima, kao i mnogim bh. građanima koji žive u ovoj zemlji.

Sportska javnost već je godinama impresionirana Čauševićevim vještinama. Subotnji meč je riješio za svega nekoliko minuta. Treba istaći da su relevantni bokserski stručnjaci prije ovog okršaja prednost davali Mađaru. Ipak, Haris je pokazao da nisu bili upravu.

"U prvoj minuti Tamas je bio dva puta na podu“, izjavio je Čaušević za OÖ Nachtichten. Inače, Haris nastupa u poluteškoj kategoriji (75- 81kg), a nakon dvoboja je bio izuzetno zadovoljan.

"Dugo sam se pripremao i dokazao sam šta mogu", rekao je Čaušević

Otto Lorenz, njegov menadžer, izuzetno je zadovoljan nastupom. Naglasio je kako će se borac bh. korijena u narednim godinama boriti za prvaka Austrije.

"Imamo velike planove. Haris je sjajan borac", izjavio je Lorenz i dodao kako je Čaušević u dosadašnjih sedam borbi upisao isto toliko pobjeda.

"Ambiciozan je. On stalno trenira, trenira, trenira...“, hvalio je Otto Harisa, koji je sa osam godina sa porodicom iz Bosne i Hercegovine otišao u Austriju.

Prije boksa, Čaušević je trenirao nogomet u LASK-u iz Linza. Ipak, u plemenitoj vještini našao je veliku ljubav.