sport
0

Pogledajte kako izgleda spust niz stazu za Red Bull Road Rage

Klix.ba
Cesta Lukavica - Jahorina bit će u subotu poprište žestoke borbe biciklista na trci Red Bull Road Rage. U videosnimku pogledajte kako izgleda spust niz stazu na kojoj će se ovog vikenda održati ovo uzbudljivo takmičenje.

Sudeći prema odzivu, ovo je takmičenje privuklo veliki interes ljubitelja brze vožnje biciklom, a prijave možete predati do četvrtka, 4. jula, u ponoć.

Ono što je neophodno za učešće jesu ispravan bicikl i kaciga (preporučuje se i dodatna zaštita za koljena i laktove) te ljubav prema biciklizmu i adrenalinu. Takmičiti se mogu stariji od 16 godina, s tim što je mlađima od 18 potrebno odobrenje roditelja. Rok za prijave nije istekao, tako da se svi oni koji smatraju da su dorasli izazovu i ispunjavaju gornje uslove još uvijek mogu uključiti.

Da podsjetimo, utrka se vozi po four-cross sistemu: istovremeno startuju četiri takmičara, a dvojica koja se najbrže spuste niz 3,5 kilometra dugu stazu prolaze u naredni krug. Pored vrijednih nagrada koje je osigurao partner utrke SONY, četvoricu finalista očekuju i novčane nagrade: za 1. mjesto 800 KM, za 2. mjesto 600 KM, za 3. mjesto 400 KM i za 4. mjesto 200 KM.

Za prijavu je potrebno poslati e-mail sa imenom, prezimenom, datumom i godinom rođenja, nazivom grada iz kojeg dolazite i kontakt telefonom na [email protected]. Sve informacije o Red Bull Road Raceu mogu se pronaći na www.redbull.ba te putem telefona 062/344-782.