Najljepša sportska priča se nastavlja
0

VIDEO / Počinju prijave za Sportske igre mladih

Klix.ba
Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za učenike i učenice osnovnih škola u 10 sportova, prošle godine je prvi put održano i u našoj zemlji, u 10 bh. gradova. Ove godine, takmičenje je još veće i 19 bh. gradova će biti domaćini Sportskih igara mladih 2012. godine.

"Iako mnogi kažu da je prvi put najteže, Sportske igre mladih su u 2011. godini ostvarile i više od očekivanog. Okupili smo više od 11.000 dječaka i djevojčica iz 43 bh. grada, a njih 130 su bili dostojni predstavnici Bosne i Hercegovine na Međunarodnim danima u Splitu", izjavio je Haris Deliahmetović, predsjednik Sportskih igara mladih BiH, napominjući kako veliko hvala duguju svim nivoima vlasti te mnogobrojnim sponzorima koji su ukazali povjerenje i dali podršku ovom takmičenju 2011. godine.

"Potvrda uspjeha je svakako i saradnja sa partnerima i sponzorima, koja se nastavlja i ove, a nadamo se i svake naredne godine", kazao je Deliahmetović.

Prijave za Sportske igre mladih 2012. godine počinju u petak, 25. maja, i trajat će mjesec dana, do 23. juna, kada počinje i prvo regionalno takmičenje. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem web-stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj telefona 033 711 930.

I ove godine, takmičari će biti podijeljeni u dvije kategorije: 1996. godište i mlađi te 2000. godište i mlađi, a takmičenja će biti održana u 10 sportova. Od ekipnih sportova na Sportskim igrama mladih će se moći takmičiti u malom fudbalu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, a za najmlađe je tu i igra između dvije vatre. U pojedinačnim sportovima, učesnici će se takmičiti u tenisu, stonom tenisu, badmintonu i šahu.

"Kao i prošle godine, pobjednici regionalnih takmičenja bit će učesnici velikog finala u Sarajevu. Ono što je novina jeste da je ove godine gradu Sarajevu pripala čast da bude domaćin Međunarodnih dana Sportskih igara mladih te se nadamo da ćemo ove godine i najveći broj medalja zadržati u našoj zemlji", poručio je na kraju Deliahmetović, pozivajući svu djecu iz Bosne i Hercegovine da ove godine budu dio najljepše sportske priče.