Ledeni balon u Zetri
0

Počinje međunarodni hokejaški turnir u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Međunarodni pozivni turnir u hokeju na ledu "Sarajevo 2012" održat će se predstojećeg vikenda u ledenom balonu Zetra.

Organizator turnira je Hokejaški savez FBiH, a nastupit će i dva inostrana tima: hokejaški klub iz slovačkog grada Hradoka i hokejaški klub Legions iz Mađarske.

Njih će ugostiti domaći timovi hokejšaki klub Ilidža 2010 i tim Ekipa iz Sarajeva koji se sastoji od najboljih igrača klubova Vukovi i Medvjedi.

Prva utakmica kojom se otvara turnir na rasporedu je u petak 6. januara od 13 do 14 sati između gostujućih timova iz Slovačke i Mađarske.

"Raduje nas svaka hokejaška utakmica u Sarajevu, a pogotovo ukoliko imamo priliku zaigrati sa igračima iz mnogo jačih hokejaških nacija. Koliko je velika potreba Sarajlija za namjenskom ledenom dvoranom govori i to da nam je u pripremi turnira najteže bilo osigurati dovoljan broj termina ledene plohe Zetre, jer je sve popunjeno. Zanimljivo je da će se jedna utakmica morati igrati čak i poslije ponoći. U tom smislu željeli bismo se zahvaliti osoblju Zetre koje će radi toga ostati dežurno po noći, kao i Klizačkom klubu Olimp koji nam je usustupio jedan svoj termin", izjavio je Mirzet Hodžić, igrač HK Ilidža i jedan od organizatora turnira.

Svi gledaoci pozivaju se u petak u 13na utakmicu otvaranja. Ulaz je besplatan.