sport
0

Počeo maraton i polumaraton "Stazama Branka Ćopića"

SRNA
(Foto: SRNA)
Na putu Bosanski Novi - Hašani danas će biti održan maraton i polumaraton "Stazama Branka Ćopića 2".

Na ovogodišnjem maratonu učestvuje 70 maratonaca i polumaratonaca, te 50 djece. Manifestacija je okupila atletičare iz BiH, Srbije, Hrvatske i Poljske.

Učesnike je pozdravila načelnica opštine Novi Grad Snježana Rajilić koja je tom prilikom rekla da i ova manifestacija doprinosi očuvanju uspomene na pisca Branka Ćopića.

"Nadam se da će se i danas BiH i regionu čuti ime Branka Ćopića. Na samom završetku maratona, svi učesnici će se prisjetiti nekog Ćopićevog djela", rekla je Rajilićeva.

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Dalibor Nedimović rekao je da se maraton, koji je trebalo da bude održan maja, održava danas zbog vremenskih neprilika u maju, dodajući da je zadovoljan odzivom učesnika, budući da je vrijeme godišnjih odmora.

On očekuje da će danas biti oboren prošlogodišnji rekord maratona koji iznosi dva časa i 58 minuta. "Staza je zahtjevna i svako vrijeme ispod tri sata je fantastično", rekao je Nedimović.

Maratonci će trčati 42 kilometra, polumaratonci 21 kilometar, a djeca u trci zadovoljstva stazu od 300, 400, 500, 600 i 1.000 metara.

Jedini maraton u BiH organizuje Atletski klub "Sloboda" uz podrušku opština Bosanski Novi i Krupa na Uni.