sport
1

Počeo 5. Međunarodni šahovski turnir "Goražde 2012."

FENA
U organizaciji Šahovskog kluba "Goražde" danas je u Domu mladih Centra za kulturu svečano otvoren peti Međunarodni šahovski turnir "Goražde 2012".

Turnir koji se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja Dana Općine Goražde i Bosanskopodrinjskog kantona i ove godine okupit će oko 60 šahista i šahistkinja iz Bosne i Hercegovine i inozemstva.

"Upućujem iskrene čestitke Šahovskom klubu Goražde na organizaciji petog Međunarodnog šahovskog turnira uz želje da turnir protekne u najboljem redu, a svim učesnicima želim mnogo sportske sreće i da ponesu najljepše uspomene sa obala Drine", kazao je na otvaranju turnira načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Međunarodni šahovski turnir događaj je koji je označio početak obilježavanja 18. septembra, Dana Općine Goražde i BPK-a.

I ove godine program će obilovati brojnim sportskim i kulturnim sadržajima. Već sutra u maloj Sali Centra za kulturu Goražde bit će upriličena promocija knjige "Kulturocid na Drini" autora prof. dr Šemse Tucakovića, dok će se u subotu održati X Kup u sportskom ribolovu za invalidna lica "Mujo Peštek - Tito" te karting utrka.