sport
0

Počele prijave za 3. BH Telecom Sportske igre mladih

Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su prošlogodišnje, druge po redu, BH Telecom Sportske igre mladih okupile više od 23.000 učesnika iz 19 bh. gradova, bilo je jasno da postaju prepoznatljive među djecom i mladima.

I ovo ljeto proteći će u znaku najljepše sportske priče koja počinje 22. juna i traje sve do 28. augusta. Prijave su počele 17. maja, a svi koji žele biti dio Igara mogu se prijaviti na broj telefona 033/711 930 ili putem aplikacije na web-stranici Igara.

Haris Deliahmetović, predsjednik Igara u BiH, pozvao je djecu i mlade širom BiH da se prijave i uživaju u omiljenom sportu uz zabavu i druženje: "Uvjereni smo da je naša priča, najljepša sportska priča, uspjela u nastojanju da spoji djecu iz svih krajeva naše zemlje. To je ono što nas raduje i pruža nam entuzijazam da idemo dalje".

Igre se odvijaju u 10 sportova - nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, badminton, odbojka na pijesku, šah i igra "između dvije vatre" – među kojima djeca mogu izabrati omiljeni i pokazati svoje vještine. Takmičenja su podijeljena u dvije kategorije: 1997. godište i mlađe i 2001. godište i mlađe. Igre su potpuno besplatne za sve učesnike, a prijaviti se mogu svi učenici osnovnih i srednjih škola koji spadaju u ove dvije kategorije.

Kada su 2011. godine Igre prvi put održane u Bosni i Hercegovini, mladima je pružena prilika da se upoznaju sa svojim vršnjacima i da se kroz sport i fair play odupru negativnostima današnjice. Da su Igre "zakon" potvrđuju djeca koja na finalnom takmičenju u Sarajevu razmijene adrese i brojeve telefona, postanu prijatelji na Facebooku i cijelu godinu iščekuju ljeto kako bi se ponovo družili.

"Ovo ću pamtiti čitav život" rečenica je kojom je prošle godine djevojčica Jovana Smiljanić iz Brčkog opisala Igre i svoj dolazak u Sarajevo. Njeno mišljenje dijele i drugi učesnici, koji rado preporučuju svima da se prijave na BH Telecom Sportske igre mladih.

Zahvaljujući ambasadorima i prijateljima Igara mladih - Ivici Osimu, Vedadu Ibiševiću, Predragu Mijatoviću, sir Daveu Richardsu, Svenu Göranu Erikssonu i mnogim drugim – Igre su postale neizostavan dio sportskog života djece i mladih Bosne i Hercegovine.

Budite i vi dio najljepše sportske priče u BiH ovoga ljeta.