Stadion Tušanj u Tuzli
0

Počela Specijalna Olimpijada u atletici

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Na stadionu Tušanj u Tuzli danas je počela Specijalna Olimpijada u ateltici za osobe sa posebnim potrebama. Na Olimpijadi učestvuje 20 klubova iz 13 gradova u BiH sa oko 200 takmičara, a podršku sportistima, osim ministara u Vladi Tuzlanskog kantona Seada Hasića i Nađe Avdibašić-Vukadinović, te načelnika Tuzle Jasmina Imamovića, pružio je i košarkaški reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu Mirza Teletović.

Zajedno sa učesnicima Olimpijade, Teletović i vlasnik radija Kameleon Zlatko Berbić su utrčali u ciljnu ravninu, a nakon toga je zapaljen plamen i takmičenje je moglo početi. Teletović je svim takmičarima zaželio mnogo sportske sreće.

Isto su učinili ministriva Avdibašić-Vukadinović i ministar Hasić te načelnik Imamović, koji su se srdačno pozdravljali sa učesnicima Olimpijade.

Inače, prema pravilniku Specijalne olimpijade, takmičari su razvrstani prema dobi i stepenu invalidnosti, a podijeljeni su u tri divizije. Domaćin Olimpijade je Klub specijalnih sportova "Tuzla", koji je u minulih pet godina sakupio najviše odličja.