sport
165

Pobjednik skokova na Bentbaši Užičanin Aleksandar Aleksić

Piše: M. S.
(Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Na Međunarodnom takmičenju skakača u vodu "Bentbaša Sarajevo 2016", održanom danas s početkom u 16 sati pobjedu je odnio Užičanin Aleksandar Aleksić.

Aleksić je bio najbolji u konkurenciji od 18 skakača iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, skačući sa skakaonice visoke 16 metara.

Ovo je Aleksićev drugi put da učestvuje na skokovima na Bentbaši, a prošle godine je odnio treće mjesto. Kaže da je konkurencija ove godine čak i veća te da se moglo primijetiti da su svi automatski u borbi za prva tri mjesta.

"Pobijediti u takvom ambijentu, takvoj kategoriji je zaista velika stvar. Zaista mi je drago", rekao je Aleksić, te pohvalio organizaciju takmičenja, za koju kaže da je bila perfektna.

Organizatori se sa ovom konstatacijom slažu. Jedini faktor kojeg nisu mogli kontrolisati bilo je vrijeme, koje ih je na sreću poslužilo.

"Sve je nekako izgledalo idealno, uklopilo se u ambijent. Mislim da su skakači zadovoljni, mogli smo uživati u lijepim skokovima", rekli su iz organizatori.

Osvrnuli su se i na slučaj smrti Slovenca Andreja Beuca nakon skoka u Drinu na manifestaciji "Zvorničko ljeto", te rekli da im je to bio poticaj da se još ozbiljnije prihvate sigurnosnih aspekata organizacije skokova.

Sudeći po rezultatima i općim utiscima, u tome su i uspjeli, jer su skokovi bili veoma uspješni.