sport
575

Pobjednik Internacionalnog kupa u kick boksu Haris Brko Biber priprema se za Evropsko prvenstvo

Klix.ba
Internacionalni kup u kick boxu "Sarajevo Open 2016" uspješno je održan u Dvorani Ramiz Salčin, a ove godine učešće u takmičenju uzelo je 170 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je proteklo u fer i korektnom sportskom duhu, a među najboljima su i ove godine bili takmičari KBV Gazija, Haris Brko Biber i Selma Baltić. Haris je višestruki državni prvak u disciplinama low kick, K1 i Full contact, te osvajač brojnih internacionalnih turnira.

Ova pobjeda samo je jedna u nizu, a uporedo se priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 23.oktobra, u Mariboru (Slovenija). "Ova pobjeda mi mnogo znači jer mi je dobra motivacija za pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. Veliku zahvalnost dugujem svom treneru Muhamedu Šabanoviću, koji je uz mene od prvih dana mog treniranja. Ovo je sport koji živim", kazao je Haris.

Haris je student druge godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, te kako kaže, prioritet mu je diplomirati na ovom Fakultetu.

"Zaista se trudim uskladiti sve obaveze, učenje i treninge, što iziskuje puno odricanja. Trenutno naporno treniram kako bih svojoj domovini donio novu medalju i opravdao očekivanja svih onih koji me podržavaju sve godine", rekao je.

Selma Baltić je mlada bokserka koja iza sebe ima veliki broj mečeva i pobjeda, te je višestruka državna prvakinja. Iako vlada mišljenje da su borilački sportovi više muški sportovi, Selma kaže da je box njena velika ljubav i da je sport kao i svaki ostali.

"Ovim sportom se bavim već deset godina i uopće ne smatram da se njime trebaju i mogu baviti samo muškarci. Za mene je ovo način života, moja velika ljubav i nešto čime se i ubuduće namjeravam baviti", istakla je Selma.

Selma je iskazala veliku zahvalnost svom treneru Muhamedu Šabanoviću, sa kojim se trenutno aktivno priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Mariboru (Slovenija).

Klub borilačkih vještna Gazija radi već 12 godina, te trenutno broji oko 50 članova. Kroz ovaj klub do sada prošlo oko 600 djece, a osnovni cilj rada istog jeste afirmacija borilačkih vještina i usmjeravanje djece i omladine ka sportu.