Zlatna liga u Zürichu
0

Pobjeda Blanke Vlašić

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Svjetska prvakinja u skoku u vis, Blanka Vlašić s preskočenih 201 centimetara slavila je na petom ovogodišnjem mitingu Zlatne lige u Zürichu.

Blanki su za pobjedu bila dovoljna četiri skoka, budući da je besprijekorno odradila sve zadane visine na kojima je imala konkurentice. Započela je ova atletičarka nadmetanje na 190 centimetara, što je, baš kao i visine od 194, 198 i 201, odradila bez pogreške.

Bilo je to dovoljno Blanki za ukupnu pobjedu, pa je letvicu postavila na 205 centimetara što bi, u slučaju preskoka, predstavljalo novi rekord mitinga.

Sva tri pokušaja djelovala su sigurno, no u sva tri ostala je Vlašić prekratka, pa će i dalje najbolji rezultat u Zürichu, a on iznosi 204 centimetra, zajedno držati Vlašić, Veneva i Cloete.

Što se konkurencije u visu tiče, recimo da je drugo mjesto osvojila srebrna sa SP-a u Berlinu Ruskinja Ana Čičerova s 198 cm, koliko je, uz osobni rezultat sezone svladala i Amerikanka Chaunte Howard.

Najveća Blankina konkurentica Njemica Ariane Friedrich uspješno je preskočila 190 i 194 cm, a potom je propustila 198. Na 201 cm rušila je sva tri puta, te je u konačnici osvojila četvrto mjesto.

Zlatna liga, Zürich, skok u vis (atletičarke):

  1. Blanka Vlašić (Hrvatska) 201 cm

  2. Ana Čičerova (Rusija) 198

  3. Chaunte Howard 198