Dereck Chisora
0

"Pobijedit ću Klička"

Totalsport
Vladimir Kličko i Dereck Chisora (Foto: AP)
Vladimir Kličko i Dereck Chisora (Foto: AP)
Britanski bokser rodom iz Zimbabvea Dereck Chisora u ponedjeljak je u Hamburgu imao prvo sučeljavanje s Vladimirom Kličkom, svjetskim bokserskim prvakom u teškoj kategoriji prema IBF, IBO i WBO verzijama.

Uprkos činjenici da je u karijeri odradio tek 14 borbi u profesionalnoj karijeri, Chisora je dobio priliku boriti se za titulu, te ga čeka najveći izazov karijere. On je uvjeren da se s njime može uspješno nositi.

"Ja sam mješavina Mikea Tysona, Muhammada Alija, Larryja Holmesa, Franka Bruna i Lennoxa Lewisa. Pomiješate sve i dobijete mene, Derecka Chisoru", predstavio se 26-godišnji, 187 centimetara visoki bokser.

"Od Tysona sam “skinuo” njegov pokret glavom, od Holmesa njegov zamah, a od Lennoxa izmjenu udaraca. On Alija sam preuzeo brzi rad nogu, a od Brune fizičku građu."

Sve navedeno imat će priliku demonstrirati 11. decembra u Mannheimu u meču u koji će ući kao totalni autsajder protiv osam godina starijeg i 19 centimetara višeg protivnika.

"Radio sam naporno da bih došao ovdje gdje sam sada tako brzo. Mislim da imam šanse inače se ne bih borio. Ako već moram dobiti batina, a dosad nisam, onda želim da to bude od najboljeg", dodao je Chisora, koji je pobijedio u svih 14 borbi u karijeri, od čega devet puta nokautom.