sport
20

Plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2014" 5. aprila

Klix.ba
Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, na Olimpijskom bazenu Otoka u subotu će biti održan Međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2014".

Već trinaestu godinu za redom Plivački klub Bosna organizira Međunarodni plivački miting Sarajevu s ljubavlju, a povodom 6. aprila Dana Grada Sarajeva. Ovo je vremenom postao jedan od najbolje organiziranih i najposjećenijih mitinga u BiH i u regionu.

I ove godine PK Bosna uz pokroviteljstvo Gradske uprave Sarajevo organizira XIII Međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju" koji će se održati na Olimpijskom bazenu Otoka u subotu 5. aprila 2014. I ove godine očekuje se nastup preko 30 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine sa više od 400 takmičara.

Miting počinje svečanim defileom i otvaranjem u 9.30, a početak takmičenja predviđen je u 10 sati. Takmiče se sve uzrasne kategorije, a za najbolje su predviđene vrijedne nagrade, pehari i medalje. Plivači će plivati devet disciplina i po prvi put na jednom Mitingu plivat će se i mješovite štafete 2 ženska i dva muška učesnika, što će doprinijeti atraktivnosti samog takmičenja.

Ulaz na tribine Olimpijskog bazena Otoka je slobodan tako da će to biti prilika velikom broju Sarajlija da uživaju u sportskom nadmetanju. Članovi PK Bosna pozivaju sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju ovaj veliki sportski događaj.