sport
4

Platini Turcima: Ili Olimpijske igre ili Euro, ne može oboje!

Totalsport
Michel Platini
Michel Platini
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michael Platini najavio je da neće podržati kandidaturu Turske za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine ukoliko ta zemlja ostane kandidat za organizaciju Olimpijskih igara iste godine.

Turska je zasada jedina zemlja koja je podnijela formalnu kandidaturu za organizaciju Evropskog nogometnog prvenstva 2020. godine, iako su svoje zanimanje za domaćinstvo istog pokazali Wales, Škotska i Irska.

Turska je kandidirala grad Istanbul za organizaciju Olimpijskih igara iste godine. No, Platini je najavio da će podržati kandidaturu Turske za Euro samo u slučaju da ta zemlja ne bude u istoj godini i organizator Igara.

"Ukoliko Turskoj budu povjerene Olimpijske igre te godine, onda neće dobiti i Euro. Ako ostanu bez Igara, a i dalje se budu kandidirali za Euro, onda će dobiti i moj glas. Mogu oni ići s obje kandidature, nije baš da sam jako sretan s takvom situacijom, ali to je njihov problem, a ne moj. Ponavljam, ako dobiju Igre, od Eura ništa", veli Platini.