Springfield
0

VIDEO / Pippen i Malone novi stanovnici Kuće slavnih

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu ponovno je dobila nadogradnju, odnosno, nove stanovnike koji će odsad pa nadalje biti "besmrtni" u njoj.

Olimpijska reprezentacija SAD-a iz Barcelone 1992. godine dobila je status novog člana Kuće slavnih. Prvi i jedini pravi Dream Team, te gotovo sigurno najbolja ekipa koja se ikada okupila u historiji ovog sporta tog je ljeta osvojila zlatnu medalju u Barceloni.

Dvojac tog Dream Teama je u petak osjetio i pojedinačnu veliku nagradu, krunu svojih uspješnih karijera. U Kuću slavnih su ušli Scottie Pippen, legendarni košarkaš Chicago Bullsa, te Karl Malone, nekadašnja zvijezda Utah Jazza.

Svakog novog člana Kuće uvodi jedan od njenih stanovnika. Kako u Pippenovom slučaju i dolikuje, tu mu je čast ukazao najbolji svih vremena i njegov dugogodišnji saigrač, Michael Jordan.

"Michael Jordan je svojom košarkom dotaknuo milione i milione ljudi, ali možete misliti kakve je osjećaje ostavio na meni", rekao je Pippen koji je jedini uz Jordana osvojio svih šest NBA naslova Bullsa u toku devedesetih godina.

Nažalost, takvo nešto nije mogao osjetiti Karl Malone koji je sa Johnom Stocktonom činio također veličanstveni duet NBA lige. Oni su u Salt Lake Cityju ostali bez prstena, ali Malone nije ostao bez ulaska u Kuću slavnih. Tamo ga je uveo Willis Reed.

"Tu sam zbog svoje majke, ona ja zaslužna za najviše toga. Hvala i svim ljudima u Utah Jazzu, trenuci s njima su bili nešto posebno", kroz suze je govorio s pozornice Karl Malone.

Osim njih u Kuću slavnih su još primljeni košarkašica Cynthia Cooper, trener Bob Hurley i vlasnik LA Lakersa Jerry Buss.