Nakon afere s marihuanom
0

Phelpsa podržala i FINA

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), američkog plivača Michaela Phelpsa, koji je snimljen kako konzumira marihuanu, podržala je i Međunarodna plivačka federacija (FINA).

Premda je Phelpsov potez naštetio njemu, ali i cijelom plivanju, vodeći ljudi FINA-e podržali su osvajača osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu. U priopćenju navode kako je pohvalno što je Phelps pronašao snage i javno se izvinio za svoj postupak.

"Kao građanin Phelps se nedolično ponašao, međutim njegova isprika i obećanje kako je to bilo prvi i posljednji put garancija su da će ova velika plivačka zvijezda i dalje imati podršku navijača", stoji u priopćenju plivačke organizacije.

U Američkom olimpijskom komitetu su (USOC) cijelu situaciju shvatili vrlo ozbiljno i ponudili su Phelpsu stručnu pomoć.

"Spremni smo mu pomoći u svim segmentima života. Michael je sjajan u bazenu, no postoji i život izvan njega u kojem se ponekad nije lako snaći", kazao je glasnogovornik USOC-a Darryl Seibel.

Najuspješniji sportaš u olimpijskoj povijesti sa čak 14 zlatnih medalja "ulovljen" je kako na jednoj zabavi puši iz staklene lule (bonga) koja se koristi za konzumiranje marihuane, a snimljen je tri mjeseca nakon Pekinga.