Plivanje
0

Phelps mijenja tehniku plivanja da bi bio brži!

Totalsport
Osam zlatnih medalja u Pekingu je na Olimpijskim igrama osvojio američki plivač Michael Phelps. Njegova ga plivačka tehnika, međutim, još uvijek ne zadovoljava, pa je najavio novu.

Promjena se, konkretno, odnosi na zaveslaj pri ulasku ruke u vodu.

  • Radi se o značajnoj promjeni koja bi mi trebala donijeti dodatno ubrzanje, pogotovo na kraćim, sprinterskim dionicama. Vidjet ćete jasno o čemu se radi već pri mom prvom zaveslaju. Ne bih zasad ništa više najavljivao. Govorit ću o tome kad usavršim tehniku. Bude li se pokazala jednako ili manje učinkovitom od dosadašnje, vratit ću se dosadašnjem načinu plivanja - najavio je 23-godišnji Amerikanac, vlasnik 14 zlatnih olimpijskih medalja.

Potvrdio je da će prvi put ove sezone nastupiti na plivačkom mitingu u Charlottei od 14. do 17. maja. Najavio je nastup u četirima disciplinama. Zasad je odlučio da će 100 i 200 metara slobodnim stilom, kao i 100 metara leptirovim, biti tri od četiri.

Bit će to prvi službeni Phelpsov nastup od Pekinga. Dotad će odraditi suspenziju koju mu je odredio Američki plivački savez u trajanju od tri mjeseca. Razlog je bilo njegovo uživanje u marihuani.

Novinarima se Amerikanac obratio u New Yorku prilikom otvaranja nove trgovine švicarskog proizvođača satova Omege. Švicarci su, za razliku od Kellog'sa, ostali njegovi vjerni sponzori.