Zadovoljan formom
0

Phelps do najboljeg rezultata sezone na 200 mješovito

Totalsport
Michael Phelps
Michael Phelps
Michael Phelps izgleda sve uvjerljivije i uvjerljivije. U subotu je na Grand Prix mitingu u Indianapolisu pobijedio na 200 metara mješovito s najboljim rezultatom ove godine u svijetu.

Osvajač 14 olimpijskih zlatnih odličja, od čega osam u Pekingu prije četiri godine, do cilja je stigao u vremenu 1:56.32 čime je za gotovo dvije sekunde nadmašio dosadašnji najbolji rezultat u 2012. godini koji je bio u vlasništvu Josepha Roebucka (1:58.16). Popravio je plivač iz Baltimorea i rekord mitinga koji je sam držao, te potvrdio da njegove pripreme za Olimpijske igre u Londonu idu pravim smjerom. U Indianapolisu je, podsjetimo, već pobijedio i na 100 leptir i 400 mješovito, u istom bazenu u kojem je 2000. godine izborio odlazak na svoje prve Olimpijske igre.

"Bilo je stvarno posebno vratiti se ovdje i oživjeti uspomene. Siguran sam da je moja mama plakala nekoliko puta večeras. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Da sam plivao ispod 1:56 bio bih u ekstazi, ali ovo je svejedno pola sekunde brže vrijeme od onog koje sam ostvario lani ovdje. Zasad sam vrlo zadovoljan", rekao je Phelps.

Dodajmo da je drugi u subotu bio Darian Townsend (1:59.28), a treći Phelpsov veliki rival Ryan Lochte (1:59.37).