Na sudu
0

Pettigrew optužio bivšeg trenera da mu je preporučio doping

FENA
Bivši olimpijski prvak u atletici Antonio Pettigrew u četvrtak je prilikom svjedočenja na sudu izjavio da mu je njegov bivši trener Trevor Graham savjetovao uzimanje dopinga.

Pettigrew je to izjavio na suđenju Trevoru Grahamu, koji je optužen da je lagao saveznim istražiteljima o rasparčavanju zabranjenih stimulativnih sredstava.

Pettigrew je kazao da mu je trener Trevor Graham prvi puta sugerirao uzimanje dopinga nakon američkih olimpijskih kvalifikacija 1996. godine.

"Graham je spomenuo dva tipa stimulirajućih sredstava i dao mi je broj osobe koju mogu kontaktirati. Nakon toga stigli su mi paketi sa ljudskim hormonom rasta i EPO-om. To mi je pomoglo da ostvarujem puno bolje rezultate, a i oporavak od treninga i nastupa bio je brži", kazao je Pettigrew, koji je sa američkom štafetom 4x400 osvojio zlato na OI 2000. u Sydneyju. Inače, Pettigrew nikad nije bio pozitivan na dopinškim kontrolama.

Jerome Young i Dennis Mitchell, koje je također trenirao Graham, već prije su izjavili da im je trener savjetovao uporabu ljudskog hormonom rasta i EPO-a.

Graham je bio trener i Marion Jones te Tima Montgomeryja, za koje se također pokazalo da su uzimali doping. Ukoliko bude proglašen krivim, Grahamu prijeti 15 godina zatvora.