sport
56

Peti turnir amatera u odbojci Happy :))) S.ketch Beach Volleyball

Klix.ba
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o Happy :))) S.ketch Beach Volleyball 2013. – 5. turniru amatera u odbojci na pijesku koji će se održati od 29. juna do 1. jula na novoj lokaciji, Termalna rivijera Ilidža.

Organizatori događaja su Marketing agencija B40 i Knap studio.

Happy :))) S.ketch Beach Volleyball 2013. je kombinacija neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

"Cilj nam je da pružimo interesantan, urban, sportsko-muzički sadržaj za naše sugrađane i turiste. Nakon četiri godine na Bentbaši, takmičenje smo odlučili prebaciti na novootvorene terene za odbojku na pijesku u sklopu kompleksa Termalne Rivijere Ilidža. Na novoj lokaciji ćemo imati kvalitetnije uslove i bolje sadržaje za učesnike i gledaoce", riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketcha čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se četiri na četiri, a u svakom timu mora biti barem jedna igračica. Pravo učešća imaju svi željni rekreacije i dobre ljetne zabave, izuzev profesionalnih igrača. Pobjednici idu na ljetovanje u Hotel Palac u Baškoj Vodi.

Kako bi sve bilo još interesantnije, organizovat će se i VIP revijalni meč u ponedjeljak 1. jula u 18:00 sati u kojem će učestvovati poznati sportisti i javne ličnosti. U proteklim godinama u VIP revijalnom meču su sudjelovli Sergej Barbarez, Dino Konaković, Muhamed Konjić, Amel Ćurić, Daniella Mijatović i drugi. Imena ovogodišnjih učesnika VIP revijalnog meča će biti naknadno objavljena.

Od prošle godine, pored turnira za amatere organizuje se i egzibicioni turnir dva na dva za profesionalce.

Prijave, za oba takmičenja, se može vršiti do 26.06.2013. na web stranici www.odbojka.ba ili www.sketch.ba. Više informacija je dostupno i na Facebooku. Ono što je zanimljivo jeste da su učesnici različitih starosnih skupina (od 18 do 45 godina), pa je opravdana tvrdnja organizatora turnira da je riječ o zabavi za sve Sarajlije, ali i one koji će se u ova tri dana naći u Sarajevu.

Za sve učesnike i posjetioce takmičenja, Termalna rivijera Ilidža je pripremila posebne pakete ulaznica po promotivnim cijenama za vrijeme takmičenja.

VIP revijalni meč, nagradne igre za publiku, plesačice, navijačice, nekonvencionalni voditelji programa, bazeni, te mnoštvo ostalog dodatnog sadržaja garantuje izvrstan provod na Termalnoj rivijeri Ilidža.

Projekt su podržali: Klix.ba, RSG radio i Antena Sarajevo, Hayat TV, Magazine, Mojadesetka.com, BBI Centar, SCsport.ba, Happy, Laško Malt, Sport Life, Hotel Palac Baška Voda, i Redbull.