sport
0

Petero bh. stonotenisera u glavnom žrijebu EP-a

FENA
U Ostravi je u srijedu počelo pojedinačno prvenstvo Evrope u stonom tenisu za kadete i juniore, na kojem nastupa 13 bh. takmičara - po četvero kadeta i juniorki, tri kadetkinje i dva juniora.

U kvalifikacijama je nastupilo desetero mladih bh. stonotenisera i stonoteniserki, a samo dvoje je izborilo plasman u glavni žrijeb.

U glavnom dijelu turnira, zahvaljujući ubjedljivim pobjedama u kvalifikacijama (4:0) nastupit će kadet Luka Mihailović i juniorka Sanja Milojica.

Milojica danas u 11.00 sati igra meč prvog kola protiv Portugalke Patricije Maciel, a Vučijak se od 12.20 sastaje s Norvežaninom Matsom Noelom.

Tri bh. takmičarke su direktno uvrštene u glavni žrijeb, a također danas igraju mečeve prvog kola. Kadetkinja Ajla Salkić u 13.40 igra protiv Marije Jovkove iz Bugarske.

Ajla Kovač u konkurenciji juniorki u 10.20 se sastaje s Bjeloruskinjom Hannom Patsejevom, dok najbolja bh. igračica Emina Hadžiahmetović u 11.00 sati igra protiv Norvežanke Anne Grutle Aasebe.

Nastup u kvalifikacijama završili su kadeti Dino Čizmić, Marko Vučijak i Luka Matković, kadetkinje Snežana Marković i Elda Šehić, juniori Siniša Marčetić i Mirnes Čustović te juniorka Dajana Jojić.