Olimpijada
0

Pet bh. sportista spremno za Olimpijadu

FENA
Ptičje gnijezdo, Olimpijski stadion u Pekingu
Ptičje gnijezdo, Olimpijski stadion u Pekingu
Bosanskohercegovački tim na Ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu (od 8. do 24. augusta) za sada broji pet sportista: Hamza Alić, Lucija Kimani (atletika), Amel Mekić (judo), Nedim Nišić (plivanje) i Nedžad Fazlija (streljaštvo).

Postoji mogućnost da naša ekipa na OI bude povećana još za troje sportista - teniski dubl Mervana Jugić - Salkić/Sandra Martinović i Haris Tajić (hrvanje).

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić na današnjoj pres konferenciji je istakao, da je bh. tim nešto više od mjesec dana prije početka Igara spreman je za polazak u Peking.

Kisić je naglasio da čelnici krovne bh. sportske institucije privode kraju sve potrebne poslove koji su bili u njihovoj ingerenciji za nesmetan odlazak naših sportista.

"U narednih nekoliko dana biće završeni i poslovi oko zdravstvenog osiguranja za članove bh. tima. Također biće ispoštovane i sve obaveze prema strukovnim sportskim savezima čiji će sportisti nastupiti u Pekingu", istako je Kisić.

Na OI u Peking putovaće i dvoje mladih i perspetivnih bh. sportista - Darija Kitić (strelještvo) i Sanjin Durmišević (biciklizam). Oni će boraviti u Olimpijskom selu i imati svoje posebne programe po kojima će raditi i trenirati tokom olimpijade.