sport
0

Pele preporučuje Rivalda za Svjetsko prvenstvo

NINA
Svjetska nogometna legenda Brazilac Pele izjavio je danas da bi reprezentaciji njegove zemlje na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Njemačkoj dobrodošao Rivaldo, svojevremeno jedan od najboljih nogometaša svijeta koji trenutno brani boje Olympiakosa.

"Na poziciji Rivalda u brazilskoj reprezentaciji igra više kvalitetnih nogometaša, ali je on izrazito talentovan i snažan i mislim da bi, bez obzira na godine, koristio ekipi", rekao je Pele, koji boravi u Grčkoj, gdje je prisustvovao otvaranju trening centra domaćeg prvoligaša Xanthija.

Rivaldo (33) je od Svjetskog prvenstva 2002. igrao samo povremeno za nacionalni tim, a nedavno je brazilskom listu Diario do Sao Paulo izjavio da "željno očekuje eventualni poziv izbornika Carlosa Alberta Parreire''.

"Bio bih vrlo sretan kada bih bio uvršten u sastav za Svjetsko prvenstvo. Zadovoljio bih se i da budem rezerva, makar igrao i samo po nekoliko posljednjih minuta na utakmicama, jer sam svjestan da na mojoj poziciji igraju sjajni pojedinci kakvi su recimo Kaka ili Alex", rekao je Rivaldo.

On je uvjeren da bi se za njega ipak moglo naći mjesta među putnicima na SP u Njemačkoj.

"Znam da je sada dosta komplicirao da me ponovno pozovu u državni tim, ali sam svjestan svojih kvaliteta i mislim da još mogu dobro igrati i pomoći brazilskoj reprezentaciji", zaključio je Rivaldo.