sport
11

Pas, beba i poziv na pivo: Najzanimljiviji učesnici Sarajevo Coca-Cola polumaratona

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Fotografije se desetog Sarajevo Coca-Cola polumaratona na najbolji način prikazuju koliko su učesnici uživali u veličanstvenom sportskom događaju koji se dešavao danas na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Na tradicionalnoj manifestaciji ljudske izdržljivosti i ove godine učestvovali su takmičari svih životnih dobi, počevši od onih najmlađih pa sve do starijih generacija.

Posebne simpatije pobrao je muškarac koji je na sarajevskom polumaratonu učestvovao sa bebom u kolicima. Pažnju je privuklo i dvoje ljudi, najvjerovatnije mladi par, koji su trčali zajedno sa dječakom kojeg su držali za ruku.

Prostrana ulica prijala je i po prirodi energičnom sibirskom haskiju sa kojim je trčao jedan od učesnika maratona.

Prema tvrdnjama organizatora, ovogodišnji Sarajevo Coca-Cola polumaraton oborio je sve prethodne rekorde s obzirom na 2.500 prijavljenih učesnika i više od 1.100 prijavljenih polumaratonaca koji su istrčali cjelokupnu 21-kilometarsku stazu.

Sarajevo Coca-Cola polumaraton bio je izvrsna prilika mnogim ljudima iz BiH, ali i inostranstva da steknu nova poznanstva.

Prvo mjesto na ovogodišnjem polumaratonu osvojio je Mađar Barnabás Bene koji je 21 kilometar istrčao za jedan sat, devet minuta i 36 sekundi. Drugo mjesto je zauzeo Mađar Tamás Nagy, dok je treću poziciju osvojio bh. polumaratonac Srđan Samardžić.