sport
1.9k

Paraolimpijka Ilma Kazazić četvrta na Evropa kupu, vozila u znak sjećanja na svog profesora

Klix.ba
Paraolimpijka u alpskom skijanju Ilma Kazazić u okviru IPCAS takmičenja i Evropa kupa se ovog vikenda takmičila u holandskom Landgraafu.

Ova sjajna skijašica nastupom u Landgraafu po prvi put u historiji paraolimpijskog skijanja omogućila da se zastava Bosne i Hercegovine zavijori na velikom sportskom događaju kakav je Evropa kup.

Popularna Bh. pahulja je na ovom prestižnom takmičenju zauzela odlično četvrto mjesto.

Po završetku trke i sama iznenađena postignutim, rekla je:

"Vozila sam za mog profesora. Ovu veoma značajnu trku za mene i moju zemlju poklanjam svom nedavno preminulom uvaženom treneru i ocu alpskog skijanja za osobe sa invaliditetom u BiH, profesoru Hadži Senadu Turkoviću".

Kazazić je sezonu 2016/17 počela veoma uspješnim nastupom na IPCAS trkama 15. i 16. novembra gdje je u generalnom plasmanu u veoma jakoj konkurenciji od 24 takmičarke zauzela deveto, a u drugoj trci osmo mjesto.

Ovim nastupom naša državna reprezentativka uspjela je spustiti bodove na granicu postizanja norme za Svjetsko prvenstvo koje će se u januaru održati u italijanskom Travesiju.

Bez obzira što je je ova mlada takmičarka zbog smanjenja finansijskih troškova na pripreme i takmičenje 26. oktobra otputovala sama, za dobar rezultat zahvalna je reprezentacijama Hrvatske i Srbije koje su joj bile podrška za trening u Austriji i nastup na takmičenju u Holandiji.

Novi nastup ova sjajna skijašica očekuje u Pitztalu u Austriji od 9. do 15. decembra gdje obećava ponovo dobar rezultat.