Povezivali ga sa igračima Barcelone
15

Ozloglašeni dr. Fuentes: Radio sam i sa nogometašima

Totalsport
Španski liječnik Eufemiano Fuentes, uhapšen zbog velike dopinške afere u biciklizmu 2006. godine, otkrio je na sudu da je spomenute godine radio i s nekolicinom nogometaša.

Fuentes se zajedno sa svojom sestrom i još trojicom trenera biciklista nalazi na sudu u Španiji zbog dopinške afere "Operacion Puerto". Kod Fuentesa je na dan hapšenja pronađeno preko 200 transfuzijskih vrećica krvi, koje je koristio na nizu vrhunskih biciklista, među kojima su bili Alberto Contador i Jan Ullrich, i drugih sportaša, kojima je prikrivao korištenje dopinga.

Fuentes je u utorak na španskom sudu otkrio da njegovi "pacijenti" nisu bili samo biciklisti, već i neki nogometaši, bokseri, atletičari...

"Radio sam s razno raznim sportistima u 2006. godini. Biciklistima, nogometašima i atletičarima. Nisam radio za ekipu, već sa sportistima pojedinačno", rekao je Fuentes.

Detalji i imena nisu otkrivani, ali španski je liječnik tvrdio da je pomagao sportistima uglavnom u borbi protiv anemije (slabokrvnost), a ne da bi im poboljšao performanse na sportskom terenu.

Podsjetimo, Fuentes je početkom 2012. godine doveden i u vezu s nogometašima Barcelone, no tu je veza naposljetku odbacio Vrhovni španski sud.