Uloženo 15 miliona KM
0

Otvorena sportska dvorana u Laktašima

SRNA
Laktaši
Laktaši
U Laktašima je danas otvorena Javna ustanova "Sportska dvorana", čija izgradnja je koštala 15 miliona KM.

Objekat su svečano proglasili otvorenim predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović.

Dodik je izjavio da je dvorana kapitalnog karaktera, jer riječ ne samo o sportskom, već i kulturnom i privrednom objektu, te zahvalio svima koji su pomogli njenu izgradnju, prije svega Topoloviću, te izvođaču radova preduzeću "Niskogradnja" iz Laktaša.

"Zahvaljujem se i onima koji su nas osporavali, kritikovali i govorili da je teško vrijeme i da ne treba graditi. Oni su nam bili motiv da izdržimo i  dokažemo da ovo možemo uraditi. Tek sam sada shvatio šta znači imati opoziciju, koja može da gura da bude bolje", istakao je Dodik.

Premijer RS   potvrdio je  da je  Vlada RS izdvojila dio sredstava  za  gradnju  ovog objekta i istakao   da nije tačno da Laktaši lako dobijaju sve što žele, kao što se može čuti.   

"Laktaši su podržani u naporima da grade sve što je kapitalnog karaktera.  Laktaši  danas izgledaju   bolje nego prije nekoliko godina", kaže Dodik. 

Dodik je rekao da će večeras u ovoj dvorani biti odigrana prijateljska košarkaška utakmica između KK "Igokea" i KK "Panatinaikos", što je nesumnjivo važan događaj za sve u RS.
Topolović je ocijenio da je otvaranje ovog sportskog objekta veoma važan događaj za Laktaše i RS.

"Poslije nepune dvije godine izgradili smo ovaj objekat koji će služiti mladim generacijama, kojeg će koristiti 30 sportskih kolektiva u Laktašima i koji nije urađen samo za Laktaše, već i za Banju Luku i čitavu RS", rekao je Topolović.

Topolović je izrazio zahvalnost projektantima, izvođaču radova, privrednicima Laktaša čijim sredstvima je najvećim dijelom izgrađen ovaj objekat i Vladi RS.

Svečanom otvaranju sportske dvorane u Laktašima prisustvovali su potpredsjednica Narodne skupštine RS Nada Tešanović, ambasador Grčke u BiH Prokopijus Manzuranis, ministri  RS, gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, ugledni privrednici, kulturni i sportski radnici.