sport
0

Otvoren Memorijalni centar "Dražen Petrović"

FENA
Dražen Petrović
Dražen Petrović
Na 13. godišnjicu tragične smrti jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša u srijedu navečer na trgu, koji kao i dvorana nosi njegovo ime, otvoren je reprezentativni Memorijalni centar "Dražen Petrović", javila je Hina.

Uz Draženovu porodicu, majku Biserku, oca Jolu i brata Aleksandra, suigrače iz "srebrne" olimpijske reprezentacije iz Barcelone, Stojka Vrankovića, Dina Rađe, Danka Cvjetičanina, Franje Arapovića, Vladana Alanovića i brojnih drugih košarkaša iz Šibenke i Cibone, otvaranju Centra su prisustvovali i brojni uglednici iz sportskog i političkog života Hrvatske.

Memorijalni centar otvorila je Biserka Petrović rekavši da je od ideje do realizacije proteklo deset godina te još jednom zahvalila na pomoći Vladi Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu koji je za uređenje Muzejsko - memorijalnog centra dodijelio poslovni prostor veličine 288,61 metar u južnom mezaninu poslovnog Tornja Cibone.

Projektanti muzeja su Andrija Rusan i Ante Nikša Bilić. U memorijalnom centru, pored više od 300 eksponata, među kojima su svi važniji trofeji, priznanja i dresovi klubova za koje je košarkaški Mozart nastupao, izloženi su i predmeti svakodnevne upotrebe, koji svjedoče o Draženovom javnom i privatnom životu. Zasigurno će najviše interesa izazvati mogućnost kompjuterskog pretraživanja i projekciranja gotovo svih utakmica koje je Dražen odigrao za Šibenku, Cibonu, reprezentaciju bivše države i Hrvatske te NBA lige.