sport
0

Ostojić počeo pripreme za narednu sezonu

Sarajevo-x.com
Damjan Ostojić
Damjan Ostojić
Damjan Ostojić, seniorski reprezentativac BiH u umjetničkom klizanju i član Klizačkog kluba "Bosna" počeo je sa kondicionim pripremama za klizačku sezonu 2009/2010. u kojoj ga očekuju značajni međunarodni nastupi.

Prvi dio priprema obaviće u Sloveniji, odakle će oko 20. juna ove godine otputovati u Philadelphiju, SAD gdje će u njihovom najpoznatijem kampu nastaviti tehnički dio priprema, a sve pod rukovodstvom Mojce Kopac i Uschi Keszler koje se smatraju najboljim trenerima u svijetu.

Uschi Keszler je trener iz Njemačke koja već 30 godina u SAD-u trenira najbolje svjetske klizače, tako je između ostalih, trenirala i Elvisa Stojku i Briana Boitana, Kanađane koji su kasnije bili olimpijski svjetski pobjednici.

Nakon SAD-a Ostojić će nastaviti sa pripremama u Sloveniji sa svojim trenerom Marinom Pirkmajer, gdje će zahvaljujući pomoći Klizačkog saveza Slovenije i Klizačkog kluba "Stanko Bloudek" raditi do kraja avgusta kada odlazi u Njemačku. Početkom septembra Ostojić će imati završne pripreme u Garmischu gdje će pokušati do kraja izbrusiti formu za kvalifikacioni nastup za odlazak na OI 2010. koji će se održati od 24. do 27. septembra 2009. u Obersdorfu.

Poslije Svjetskog šampionata odžanog u Los Angelesu kada je Ostojiću malo nedostajalo da se direktno kvalifikuje za sudjelovanje na OI, naša očekivanja ovog puta su velika i svi skupa vjerujemo da će Ostojić Damjan uspjeti u nastojanjima da po prvi put neko iz BiH bude sudionik OI u umjetničkom klizanju.