sport
171

Osam medalja za hrvače Bosne

Klix.ba
Proteklog vikenda mladi hrvači sarajevske Bosne su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u Somboru i Beogradu.

Na međunarodnom turniru "Soko Sombor", koji je održan 30.11.2013. godine, učestvovalo je 150 hrvača iz 20 klubova i pet zemalja (Mađarska, Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija), a zlatnu medalju osvojio je Husein Gegić u kategoriji do 36 kg. U juniorskoj konkurenciji, bronzanu medalju je osvojio Hasib Šehović u kategoriji do 74 kg.

Prvog decembra na turniru "Pobednik", koji je održan u Beogradu, na kojem su učestvovali predstavnici Norveške, Švedske, Makedonije, BiH i domaćina Srbije, hrvači sarajevske Bosne su osvojili šest medalja. Zlatne medalje su osvojili Husein Gegić (kategorija do 36 kg) i Hasib Šehović (kategorija do 74 kg). Srebrenu medalju osvojio je Sergej Simeunović (kategorija do 36 kg), a bronzane medalje su osvojili Hamza Malagić (kategorija do 42 kg), Irfan Katica (kategorija do 55 kg) i Kemal Džananović (kategorija do 60 kg).

Do kraja godine hrvači Bosne očekuju još dva velika međunarodna turnira i time će završiti jednu od najuspješnijih sezona do sada, čime su dokazali da su najuspješnija i najorganizovanija hrvačka ekipa u BiH.

Sa hrvačima Bosne su bili i treneri Admir Crnčević, Adis Kapur i Fahrudin Hodžić.