sport
0

Orlando Duque pobijedio u Bostonu

Klix.ba
(Foto: Red Bull)
Orlando Duque pobijedio je u petoj ovosezonskoj seriji Red Bull Cliff Divinga koja je 25. augusta održana u Bostonu. Kolumbijac je briljirao pred 25 hiljada gledalaca i zasluženo dotakao vrh.

Inače, takmičari su skakali sa krova Instituta za savremenu umjetnost. U tri sekunde s visine od preko 27 metara dostizali su brzinu i do 85 kilometara na sat. Na taj način gledaocima su pružili nezaboravan doživljaj i ostavljali ih bez daha.

Drugo mjesto zauzeo je Artem Silchenko, dok je na poziciji tri završio Gary Hunt.

Duque (38) koji je višestruki svjetski prvak nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa.

"Bio je veliki pritisak. Konkurencija je bila kvalitetna kao i na svakom nadmetanju. Ja imam više iskustva, a u Bostonu sam skakao nekoliko puta. Znao sam šta moram napraviti da bi na kraju pobijedio. Uspio sam i to me veseli. Sada imamo kratku pauzu, a onda idemo u Vels gdje nas čekaju nova iskušenja", kazao je Orlando.

Treba istaći da je početak prošle sedmice New York, grad koji nikad ne spava, dočekao s pojačanom dozom adrenalina. Tada je Orlando Duque, s visine od 23 metra iz helikoptera skočio u rijeku Hudson ispred najpoznatijeg američkog kipa.

Očigledno je ovaj skok donio dosta samopouzdanja i optimizma Duqueu i bio uvertira za sjajne izvedbe u Bostonu.

Naredno takmičenje održat će se 14. septembra u Velsu.

Redosljed u ukupnom poretku:

1.Gary Hunt (Velika Britanija) 780 bodova 2. Artem Silchenko (Rusija) 700 bodova 3. Orlando Duque (Kolumbija) 690 bodova 4. Jonathan Paredes (Meksiko) 490 bodova 5. David Colturi (SAD) 470 bodova