Olimpijske igre
2

Organizatori otvorili istragu zbog slabo popunjenih tribina

Totalsport
Veliki broj praznih mjesta na mnogim natjecanjima tokom prvog dana Olimpijskih igara u Londonu, potaknuo je organizatore da pokrenu istragu.

Radi se o događajima poput plivanja i tenisa za koji su navodno bile prodane sve ulaznice. Ipak, nekoliko stotina praznih stolica govori da se netko prevario u računici. Iz Organizacijskog odbora londonskih Igara (LOCOG) tvrde da se uglavnom radi o mjestima namijenjenim sponzorima i VIP-ovcima.

"Svjesni smo da je bilo praznih mjesta na natjecanjima. Vjerujemo da se radi o mjestima za akreditirane osobe i trenutno istražujemo ko je na njima trebao biti i zašto su ostala prazna", saopćili su iz službe za odnose s javnošću LOCOG-a.

Praznih je mjesta bilo, primjerice, i na plivačkom finalu na 400 metara mješovito u kojem su sudjelovali Ryan Lochte i Michael Phelps. Velika je potražnja bila za tim za ulaznicama, a na kraju se i putem televizijskih ekrana vidjelo da je dio tribina slabo popunjen. Ista se stvar dogodila i na gimnastici koja je tradicionalno na olimpijskim igrama među najgledanijim sportovima.

Predsjednik Britanskog plivačkog saveza David Sparkes predložio je da se pronađe mjesto na kojem bi oni koji neće koristiti ulaznice mogli donirati iste, što bi u konačnici rezultiralo ispunjenim borilištima i boljom atmosferom.