sport
0

Đorđu Paštaru titula najboljeg sportiste

NINA
Đorđe Paštar
Đorđe Paštar
Đorđe Paštar, kuglač iz Banje Luke, izabran je za sportistu godine u izboru Nezavisnih novina i BHTV1. Paštar je u 2004. osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brašovu, a vlasnik je i neslužbenog svjetskog rekorda.

Na istom takmičenju Paštar je u ekipnoj konkurenciji zauzeo četvrto mjesto.

Nagradu za najbolju ekipu dobio je Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog. Najbolji trener u 2004. je Mensur Bajramović (košarka), ispred Josipa Glavaša (rukomet) i Milorada Markovića (kuglanje).

Najperspektivnijim sportistom proglašen je Amir Topuz (džudo), odnosno Una Selman (karate) u ženskoj konkurenciji. Po prvi put izabran je i najbolji sportista u sportu za invalide, a tu je nagradu ponio Adnan Manko, reprezentativac Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i član OKI-ja Fantomi iz Sarajeva.

Dvojbi kada je riječ o nagradi za najbolju ekipu u invalidskom sportu nije bilo, a kao i svake godine dosad priznanje je pripalo reprezentaciji naše zemlje u sjedećoj odbojci.

Uručene su i nagrade za životno djelo Emiru Baliću, Miloradu Gaćini i Mehmedu Sokoloviću. Ranko Travar najuspješniji je sportski djelatnik 2004., dok je Bojan Bojić dobio nagradu za fair-play. Uručena je i nagrada za razvoj bh. sporta Dancu Andersu Levinsenu.

Vezani članci