sport
0

Optimistična atmosfera u reprezentaciji

ENI/Sarajevo-X
Jučerašnjim okupljanjem u Domu penzionera u Zenici počele su pripreme A selekcije BiH za supervažni meč sa Belgijom u okviru kvalifikacija za SP 2006 .

Iako su selektora Sliškovića obasuli otkazi te dodatno zakomplikovale suspenzije ključnih igrača, čini se da je atmosfera u najboljoj vrsti optimistična.

Na prvoj presici održanoj danas novinarima su se obratili Vlatko Glavaš, Elvir Bolić, Džemal Berberović te portparol Slavica Pecikoza.

"Mislim da ćemo dati svoj maksimum kako bi ponovo obradovali naše navijače. Što prije trebamo zaboraviti Estoniju ali izvući pouke kako ne bi iste greške ponavljali", istakao je Berberović.

Elvir Bolić je izgledao veoma smiren i ležeran, kao da je mislima već bio na Bilinom Polju gdje je i napravio prve igračke korake i gdje uvijek daje najbolje prezentacije. I ovaj put oči BH-a javnosti biće uperene najviše u njega i njegove napadačke sposobnosti. Kratko je naglasio važnost meča i važnost izgaranja na terenu.

"Moramo biti što mirniji jer smo svjesni značaja utakmice. Pobjeda bi nam ponovo otvorila određene puteve ka Njemačkoj. Normalno, pratimo I stanje u belgijskoj selekciji ali se prevashodno moramo okrenuti sebi, "riječi su trenera Glavaša.

Inače, reprezentativci danas imaju dva treninga dok će u četvrtak i petak raditi samo u terminu utakmice. Sergej Barbarez je jutros imao lakši trening a iz zdravstvenog biltena izdavajamo nedolazak Anića koji je dobio povredu vratnog pršljena.