Sarajevo
14

Olimpijski bazen Otoka: Održan seminar "Menadžment u sportu"

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U organizaciji JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. Sarajevo i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, danas je u prostorijama Olimpijskog bazena održan seminar "Menadžment u sportu"

Cilj održavanja Seminara bio je ukazivanje sportskim radnicima - predstavnicima klubova, saveza i drugih sportskih organizacija o: zastupljenosti obrazovanog sportsko-menadžerskog kadra na tržištu rada u BiH; sportu kao specifičnom društvenom fenomenu; načinu formiranja i izgradnje profesionalne sportske organizacije; oblikovanju i promociji sportskih proizvoda, te o organizaciji upravljanja u sportu.

Predavači na Seminaru bili su profesori Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja: prof. dr Midhat Mekić, prof. dr Besalet Kazazović, prof. dr Senad Turković i prof. dr Almir Mašala. Svoja istraživanja izložili su i studenti Master studija Fakulteta.

Pored predavača prisutne su ime organizatora pozdravili prof. dr Munir Talović, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i mr.sci. Aldvin Torlaković, direktor JP "Olimpijski bazen Otoka"d.o.o. Sarajevo.