Početak prvenstva
0

OKI Fantomi: Ove sezone želimo obje titule

Sarajevo-x.com
Povodom početka prvenstva u sjedećoj odojci OKI Fantomi organizovali su pres-konferenciju na kojoj su predstavili nove planove i očekivanja u sezoni 2011/2012.

Prošle sezone Oki Fantomi bili su vicprvaci BiH i viceprvaci Evrope što su čelnici kluba okarakterizirali kao neuspješnu sezonu, iako bi mnogi bili i više nego zadovoljni ovim uspjesima.

"Nismo zadovoljni prošlom sezonom, ali postoji razlog zbog ovakvih rezultata. Naišli smo na smjenu generacije, što se moralo desiti prije ili kasnije. U ovoj sezoni idemo na obje titule. Žrijeb je htio da na početku imamo 'lakše' protivnike, a s klubovima koji su nam direktni protivnici za osvajanje titule (SPID, Sinovi Bosne, Zenica...) igramo pred sami kraj prvenstva i mislim da će tu i biti riješeno pitanje pobjednika", kazao je predsjednik kluba Ismet Godinjak.

Dodao je da su OKI Fantomi ovogodišnji dobitinici nagrade Survivors (nagrada za pomoć žrtvama mina), koju dodjeljuje Marshall Legacy Institute (MLI), a nagrada će im biti uručena 4. oktobra u Washingtonu.

U nedjelju je prva prvenstvena utakmica OKI Fantoma, a bit će odigrana u Mostaru protiv Neretve, inače novog Premijerligaša u sjedećoj odbojci.

"Obavili smo dobre pripreme za ovu sezonu. Bili smo na Jablaničkom jezeru i zadovoljan sam onim što sam mogao vidjeti od mojih igrača. Prošle godine bili smo jako spori i radili smo na brzini igre. Taj smo segment popravili i nadam se da ćemo bez većih problema savladati ekipu iz Mostara, kao i sve naredne protivnike. Smjena generacije učinila je svoje, ali sada imamo mlade momke, koji će sigurno biti na nivou i titula prvaka BiH ne bi smjela otići u druge ruke", istakao je trener OKI Fantoma Šefko Nuhanović.

Inače, za sezonu 2010/11. OKI Fantomi broje 20 igrača, a za reprezentaciju BiH Fantomi daju šest reprezentativaca.