sport
19

OKI Fantomi nižu pobjede: Cilj nam je osvojiti turnir u Zagrebu i prvo mjesto u ligi

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Odbojkaški klub invalida "Fantomi" bilježi pobjede iz sva tri kola u Premijer ligi ove sezone. Cilj im je i ovaj put odbraniti titulu, a iz kluba ističu kako imaju dobre šanse.

"Trenutna situacija u ekipi je dobra. Radimo neke nove stvari jer se mnogo toga promijenilo zbog neigranja Benisa Kadrića, ali on vjeruje u nas i da možemo uspjeti iako neće igrati cijelu polusezonu", rekao je trener OKI Fantomi Ševko Nuhanović.

Trenutno se pripremaju za tradicionalni Turnir prijateljstva koji se održava u Zagrebu u subotu, 22. oktobra. OKI Fantomi su tradicionalni pobjednici i ovog turnira.

"Pretendujemo na prvo mjesto jer od svih tih turnira u kojima smo učestvovali samo jednom nismo bili prvi. U turniru učestvuju ekipe iz Hrvatske, Srbije, BiH i Mađarske. Ne smijemo se opuštati", rekao je Nuhanović.

Kapiten kluba Mirzet Duran kazao je kako će im Kadrićev nedostatak otežati put do cilja, ali da će se boriti.

"Na tabeli smo prvi s maksimalnim brojem pobjeda i osvojenih setova. Morali smo napraviti rokade u timu i sada predstoji uigravanje. Ovaj turnir će nam dobro doći za to, a onda imamo još nekoliko utakmica do 8. kola kada nas očekuje ključna utakmica sa Spidom. Tada ćemo znati na čemu smo", rekao je Duran.

Pomoćni trener Sead Mršo istakao je kako se ne sekiraju za provedbu svih planova zahvaljujući sponzorima koji su uz njih ove sezone.

"Za Zagreb smo potpuno spremni. Idemo da se družimo i osvojimo turnir", kazao je Mršo.