sport
5

OKI Fantomi 11. put slavili na 'Sarajevo Openu'

FENA
Odbojkaški klub invalida Fantomi pobjednik je 15. međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2016", koji se u protekla tri dana igrao u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

U finalnom susretu Fantomi su nakon velike borbe savladali reprezentaciju Rusije sa 3:2 (15:25, 25:23, 23:25, 25:23, 15:12) i tako 11. put slavili na ovom prestižnom turniru.

U polufinalnim susretima Fantomi su pobijedili Egipat sa 3:0, dok je Rusija bila bolja od Njemačke sa 3:2. U meču za treće mjesto Njemačka je savladala Egipat sa 3:1.

U takmičenju po grupama ekipa trenera Šefke Nuhanovića pobijedila je njemački Bayer iz Leverkusena sa 2:0, reprezentaciju Rusije sa 2:1, te Tursku i Hrvatsku sa po 2:0.

Turnir je bio najjači do sada, jer su među učesnicima bile četiri reprezentacije koje će nastupiti na ovogodišnjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Oranizatori turnira - OKI Fantomi prigodnom svečanošću obilježili su 20. godišnjicu uspješnog postojanja. Tom prillikom od aktivnog igranja oprostili su se dugogodišnji članovi Mehemed Čolić i Mirsad Mirojević, kojima su uručene zahvalnice.

Fantomi su u klupskoj istoriji četiri puta bili evropski prvaci, pet puta prvaci BiH, dva puta pobjednici Kupa BiH, deset puta pobjednici Eurolige, te bili osvajači brojnih najjačih svjetskih turnira.