sport
5

OK BiH održao izbornu skupštinu: Kvesić, Rađo i Kisić ostaju na čelnim funkcijama

Klix.ba
(Foto: Olimpijski komitet BiH)
U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je sedma redovna skupština na kojoj su prezentirani "Izvještaj o radu OK BIH" i "Finansijski izvještaj OK BiH" za tekuću godinu, a koji su jednoglasno usvojeni, saopćeno je iz OK BiH.

S obzirom da je usvajanjem ovih izvještaja formalno završen mandatni period organa i tijela OK BIH, prezentiran je i sveobuhvatan Izvještaj o realizovanim projektima OK BiH i učešću naših najboljih sportista na višesportskim olimpijskim takmičenjima.

U ovom mandatnom periodu OK BIH je uspješno realizovao 77 sportskih, edukativnih i infrastrukturnih projekata te učestvovao na 15 višespotskih takmičenja sa 197 sportista, koji su osvojili devet medalja.

OK BiH je u ovom periodu stipendirao 51 sportistu te podržao rad strukovnih sportskih saveza BiH kroz implementaciju brojnih projekata.

Nakon završetka Redovne skupštine održana je Izborna skupština OK BIH na kojoj su izabrani organi i tijela OK BiH za novi četverogodišnji ciklus.

Aktuelno Predsjedništvo OK BIH Marijan Kvesić, prof.dr Izet Rađo i Siniša Kisić jednoglasno su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu, a pored njih u Izvršni odbor OKBiH su izabrani: dr. Nihad Selimović, prof. dr Milanko Mučibabić, Mirsad Ćatić, prof. dr Munir Talović, Ivan Brkić, Kornelija Rajković, prof. dr Goran Bošnjak, prof. dr Branislav Crnogorac, Maja Klepić Jokanović i Neven Rašić.