sport
107

Održan Međunarodni kick boxing kup "Ilidža Open 2016"

Klix.ba
Foto: KBV Taekyon
(Foto: KBV Taekyon)
Proteklog vikenda u organizaciji Kick boxing Akademije Ilidža, održano je sedmo Međunarodno kick boxing takmičenje "Ilidža Open 2016". Najbolja tri kluba na ovom takmičenju bili su Zino iz Bihaća, Ljutoc iz Orašca i Taekyon iz Sarajeva.

Klub borilačkih vještina (KBV) Zino Bihać osvojio je 22 medalje od čega osam zlatnih, sedam srebrnih i sedam bronzanih. Sa 12 medalja drugo mjesto zauzeo je KBS Ljutoc Orašac (sedam zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana), dok je na trećem mjestu KBV Taekyon Sarajevo (15 medalja, šest zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih).

Na takmičenju učešće je uzelo preko 400 takmičara iz 59 klubova koji dolaze iz pet zemalja; Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

"U narednom periodu očekuje nas jako gusta i dinamična takmičarska sezona u taekwondou i kickboxingu s obzirom da je naš klub član oba saveza. Rezultat na ovom takmičenju govori da je naša takmičarska ekipa na pravom putu da i ove godine zabilježi dobre rezultate kao i prethodne godine. Dva najznačajnija događaja u ovoj godini za naš klub su organizacija šestog Međunarodnog takmičenja u taekwondou 'Sarajevo Cupa' koji se održava u maju i odlazak naših najboljih takmičara na Svjetski kup u taekwondou koji će se održati u mjesecu oktobru u Budimpešti", kazali su iz sarajevskog kluba Taekyon.