sport
0

Odbojkašice BiH se pripremaju u Banovićima

FENA
Općinski načelnik Midhat Husić i premijer Tuzlaskog kantona Bego Gutić danas su u prostorijama Općine Banovići ugostili ekipu ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Goranom Nešićem povodom održavanja priprema.

"Mi smo dali svoj skromni doprinos u pripremama naše reprezentacije. Nadamo se da smo osigurali dobre uslove za provođenje priprema za kvalifikacije i nadam se da će reprezentacija postići i dobre rezultate i plasirati se na evropsko prvenstvo 2017. godine", kazao je načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

Načelnik Midhat Husić
Načelnik Midhat Husić

Smještaj i hranu za bh. reprezentaciju u prvom dijelu priprema, koje se održavaju u Banovićima od 31. augusta do 7. septembra obezbijedila je Vlada Tuzlanskog kantona, dok je Općina Banovići preuzela obavezu obezbjeđenja prostora u Sportskoj dvorani za treniranje, saopćeno je iz Općine Banovići.

"U Banovićima smo prezadovoljni, jer ovo što imaju, odnosno Zlača, tome bi i Švicarska pozavidjela, tako da mi je žao što nemamo više vremena za pripreme, jer bi u tom slučaju bazični dio priprema napravili na Zlači i ne bismo silazili do grada. Ovako smo morali dva puta dnevno da radimo tako da nismo imali vremena da u potpunosti iskoristimo ove blagodati Zlače", kazao je selektor Nešić.

Nakon priprema u Banovićima seniorke pripreme nastavljaju u Gradačcu od 7. do 15. septembra nakon čega odlaze na turnir druge runde kvalifikacija koje će biti odigran u Bordeauxu od 16. do 18. septembra i u Antwerpenu od 22. do 25. septembra.

BiH se nalazi u grupi s Belgijom, Francuskom i Španijom.