sport
60

Odbojkaši Fantoma brane titulu na turniru u Zagrebu

FENA
Ševko Nuhanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Odbojkaški klub invalida Fantomi ovog vikenda učestvovat će na međunarodnom Turniru prijateljstva, koji se u organizaciji OKI Hrabri održava u Zagrebu.

Po riječima direktora Fantoma Mirsada Mirojevića, sarajevski klub i ove godine odlučio je da se odazove pozivu sportskih prijatelja iz Zagreba, koji su najzaslužniji za prvi nastup Fantoma izvan granica BiH.

"To je prvi turnir van granica BiH na kojem su Fantomi nastupili. Želimo se na ovaj način odužiti našim prijateljima koji su nam pomagali od početka i koji su nas uveli u ovaj sport. U Zagreb idemo s obavezom da branimo ono što je bh. sjedeća odbojka ostvarila, a ujedno da odbranimo prvo mjesto s prošlog turnira", kazao je Mirojević.

Trener Fantoma Ševko Nuhanović prisjetio se perioda dok je kao igrač nastupao na ovom nekada najjačem turniru u Evropi.

Po njegovim riječima, nastupit će osam ekipa iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje će biti podijeljene u dvije grupe.

"Ekipa je spremna za ovaj turnir, a jedini problem predstavlja povreda kapitena Durana, koji se povrijedio tokom nastupa za reprezentaciju BiH u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva u Njemačkoj", rekao je Nuhanović.

Vjeruje da će turnir u Zagrebu dobro doći ekipi Fantoma, koja još nije dovoljno uigrana, iako su odigrali dva kola u prvenstvu BiH. Trener Fantoma ističe da su zbog reprezentativnih nastupa četvorica igrača propustila početak priprema ekipe, a u timu je došlo do određenih promjena. Zbog toga vjeruje da će na predstojećem turniru i u narednih nekoliko kola podići formu na željeni nivo da bi što spremniji dočekali derbi susret bh. prvenstva protiv Spida, koji je na rasporedu u šestom kolu.

Odbojkaši Fantoma u Zagreb će otputovati u petak.