Savladali Iran 3:1 u setovima
620

Odbojkaši BiH osvojili zlato na Paraolimpijskim igrama u Londonu

Piše: J. Hadžiahmetović
U finalnom susretu odbojkaškog turnira Paraolimpijskih igara u Londonu, večeras je reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala selekciju Irana rezultatom 3:1 u setovima.

Ovo je bilo četvrto finale koje igraju reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci. Iako su u prvom dijelu prvog seta naši reprezentativci odlično igrali, ipak su prvi set dobili Iranci rezultatom 25:19.

U drugom setu poveli smo sa 2:0, ali su Iranci ponovo preuzeli inicijativu. Do kraja ovog seta smjenjivala su se vodstva reprezentacija. Ipak, nakon herojske borbe, izabranici Mirze Hrustemovića drugi set su riješili u svoju korist rezultatom 25:21 i izjednačili na 1:1 u setovima.

U trećem setu bh. reprezentativci pokazali su još jednom zašto su trenutno najbolji na svijetu. Iako su Iranci vodili u nekoliko navrata, naši odbojkaši uspjeli su i u ovom setu pobijediti rezultatom 25:22 i povesti sa 2:1 u setovima.

Četvrti i odlučujući set, reprezentacija BiH dobila je u svoju korist rezultatom 25:19 i time osvojila drugu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Ovo je za bh. odbojkaše druga zlatna medalja sa paraolimpijskih igara. Prvu su osvojili 2004. godine.

Safet Alibašić, Nizam Čančar, Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Ismet Godinjak, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Denis Kadrić, Adnan Kešmer, Adnan Manko, Asim Medić, Ejub Mehmedović i Ejub Mehmedović, pod vodstvom selektora reprezentacije BiH Mirze Hrustemovića, su u velikom stilu stigli do ovog velikog uspjeha