Drama u Berlinu
0

Očuh pucao u suparnicu Irme Balijagić prije meča

Sarajevo-x.com
Rola El-Halabi i Irma Balijagić (Foto: Arhiv)
Rola El-Halabi i Irma Balijagić (Foto: Arhiv)
Očuh i bivši menadžer njemačke bokserke Role El-Halabi (26) pucao je u nju u petak navečer uoči meča protiv naše Irme Balijagić u Berlinu. Još uvijek nije poznat stepen povreda koje je zadobila El-Halabi, kao ni dva radnika na osiguranju.

Trebao je to biti posljednji meč večeri u berlinskoj dvorani Karlshorst, kada je oko 23 sata pred svlačionicu bokserke iz Ulma, porijeklom iz Libana, došao njen očuh noseći pištolj i prijeteći. Nakon prepirke ispred svlačionice, 44-godišnji Roy El-Halabi pucao je na zaštitare, a potom ušao unutra i naredio svima osim Role da izađu. Potom je pucao i na nju, tačnije u njenu ruku, prenosi German Sudwest Presse.

Policija je na kraju uspjela privesti napadača, osigurati područje i odvesti povrijeđene u bolnicu.

Nakon što smo saznali za ovaj incident, pokušali smo kontaktirati Irmu Balijagić, ali nam to do objave ovog teksta nije uspjelo.

"Mislimo na Rolu i molimo se za nju", kazala je promoterka Prime Timea, Eva Rolle. "Iskreno se nadam da će se brzo oporaviti od ovog pokušaja ubistva i uskoro vratiti u ring. Nažalost, ovaj dramatični incident zasjenio je sjajne nastupe u borbama. Bila je to večer odličnog boksa dok nije okončana na ovako brutalan način."

Rola El-Halabi je u januaru otpustila svog očuha s pozicije menadžera, tako da se špekuliše kako je ovo bila neka vrsta odmazde.

Rolini navijači, koji su na meč doputovali iz Ulma, bili su šokirani, baš kao i svi prisutni u dvorani i oni koji su čuli za pucnjavu. El-Halabi je trostruka svjetska prvakinja u kategoriji do 62 kg u IBF verziji.