sport
3

Oborite Guinnessov rekord čineći dobro djelo

Klix.ba
Rotaract Club Tuzla '99 23. februara od 12 do 14 sati na bazenu Hotela Tuzla organizuje plivački maraton pod nazivom "End Polio Now".

Ova velika svjetska manifestacija se treći put održava u Tuzli, a realizira se u cijelom svijetu sa više od 20.000 učesnika, istog dana u isto vrijeme.

Cilj je da se okupi što veći broj učesnika kako bi se projekt ponovo uvrstio u Guinnessovu Knjigu rekorda da bi se osvojena novčana sredstva iskoristila za okončanje dječije paralize u svijetu. U proteklim godina projekt je bio i više nego uspješan, te je pred nama zadatak da i ove godine pružimo svoju podršku i pomognemo u okončanju dječije paralize, saopćeno je iz Rotaract Cluba Tuzla '99.

Svi su pozvani da se priključe ovoj manifestaciji. Maraton, u sklopu kojeg plivači trebaju preplivati 50 metara, održat će se 23. februara 2014. godine od 12 do 14 sati, a broj sudionika bit će evidentiran i na globalnom nivou kako bi se pokušao oboriti Guinnessov rekord u kategoriji najvećeg broja plivača koji istovremeno plivaju bilo gdje u svijetu i na taj način prikupljaju sredstva za humanitarni projekt.