Kopenhagen
0

Obama: "Pozivam vas da glasate za Chicago"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američki predsjednik Barrack Obama, kao i prva dama SAD-a Michelle, odradili su u petak prvi inauguralne govore u Kopenhagenu predstavljajući kandidaturu Chicaga za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine.

Pred poslanicima u kongresu Međunarodnoga olimpijskog odbora (IOC) od gradova kandidata prvi je predstavljen Chicago. Po redu zatim slijede Tokijo, Rio de Janeiro pa Madrid.

  • Mi smo vizionari koji ne rade površne planove. Pozivam vas da glasate za Chicago. Učinite li to, krenemo li tom stazom zajedno, obećavam vam da će Chicago i Sjedinjene Američke Države ljeta 2016. godine svijet učiniti ponosnim – kazao je rječiti predsjednik SAD-a u svom govoru, kako je rekao, izravno iz srca.

  • Obzirom na vlastito porijeklo, nikad nisam osjećao korijenje. U Chicagu sam napokon pronašao vlastiti dom. Chicago je mjesto na kojem težimo slaviti ono što nas razlikuje kao što činimo s onim što nam je zajedničko. Chicago je mjesto u kojemu se naša ujedinjenost izražava u šarolikoj paleti.

  • Chicago je grad poznat po organizaciji Svjetskog sajma otprije stotinu godina, grad koji je imao čast biti domaćinom Svjetskog nogometnog prvenstva 1994. godine. Mi znamo organizirati svjetske smotre – zaključio je.