The Sun
0

O.J. Simpson predvodi listu sportista - kažnjenika

Totalsport
O.J. Simpson
O.J. Simpson
Londonski tabloid The Sun donosi popis Top 10 sportista koji su nemilice punili novinske stupce, ali iz posve pogrešnih razloga, zbog prekršajnih, odnosno kaznenih djela.

Popis onih koji su zbog svojih grijeha služili zatvorske kazne predvodi O.J. Simpson (62), bivši igrač američkog nogometa i glumac, koji je 1995. oslobođen zbog ubistva vlastite supruge i njenog ljubavnika. Godine 2007. Simpson se ponovo našao u središtu skandala, uhapšen je u Los Angelesu zbog otmice i pljačke, proglašen je krivim, te trenutno služi devetogodišnju kaznu u zatvoru Lovelock u Nevadi.

Drugo mjesto na popisu “zločestih momaka” sporta zauzeo je jedan od najvećih boksera svih vremena i bivši trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson koji je 1992. proglašen krivim za silovanje misice Desiree Washington, zbog čega je odslužio tri godine zatvorske kazne.

Na popisu su svoje mjesto našle i dvije nogometne legende, George Best (Manchester United) i Tony Adams (Arsenal), oba zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Popis 10 najboljih sportista - kažnjenika:

  1. O.J. Simpson (američki nogomet)
  2. Mike Tyson (boks)
  3. George Best (nogomet)
  4. Duncan Ferguson (nogomet)
  1. Mickey Thomas (nogomet)
  2. Lee Hughes (nogomet)
  3. Jan Mřlby (nogomet)
  4. Joey Barton (nogomet)
  5. Tony Adams (nogomet)
  6. Marlon King (nogomet)