sport
9

Nuhanović: Želimo vratiti titulu pobjednika "Sarajevo Opena"

FENA
Detalj sa konferencije za medije
Detalj sa konferencije za medije
U Sarajevu će ovog vikenda biti održan 13. internacionalni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2014".

Nastupit će reprezentacije Rusije, Azerbejdžana, Brazila, Njemačke, Hrvatske i Holandije te ekipe Start (Poljska), Hrabri (Hrvatska) i organizator takmičenja Fantomi (BiH).

Po riječima direktora Fantoma Mirsada Mirojevića sve pripreme su obavljene na vrijeme i turnir već sada može početi.

"Većina ekipa je već stigla u Sarajevo, a ostatak očekujemo u poslijepodnevnim satima i večeras. Na ovom turniru prvi put učestvuje devet ekipa, s obzirom na to da je reprezentacija Rusije kasnila s prijavom, ali smo napravili izuzetak i prihvatili je kao devetu ekipu jer brani titulu", kazao je Mirojević.

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe.U A-grupi su reprezentacije Rusije, Brazila, Holandije, Azerbejdžana te ekipa Hrabri, a u B-grupi reprezentacije Njemačke i Hrvatske te ekipe Start i Fantomi.

Trener OKI Fantomi Šefko Nuhanović izjavio je da je ovo vjerovatno najjači turnir dosad, ali da uprkos tome očekuje da njegova ekipa osvoji titulu.

"Učestvuju tri ekipe koje će biti pretedenti za osvajanje medalja na svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Bit će veoma teško, ali se nadam da ćemo doći do finala i vratiti titulu koju smo prošle godine izgubili. Ekipa je spremna. Sarajevo Open nam dođe kao svojevrsna kruna sezone i mislim da bi bilo lijepo u nedjelju pobijediti", kazao je Nuhanović.

Turnir počinje u subotu u 9, a finale je u nedjelju u 14 sati.

Susreti će biti igrani u dvorani "Ramiz Salčin".